Persondatapolitik

(Version 8.0)

Når du skriver en anmeldelse på Trustpilot eller på anden måde bruger vores Website, indsamler og behandler vi personoplysninger om dig. I dette dokument kan du læse, hvilke personoplysninger vi indsamler om dig, hvordan vi indsamler dem, hvad vi bruger dem til, og hvilke rettigheder du har med hensyn til dine personoplysninger.

I nærværende persondatapolitik refererer "Trustpilot", "vi", "os" eller "vores" til Trustpilot A/S og vores associerede selskaber. Vi bruger også "Politik" til at henvise til denne persondatapolitik og "Website" til at henvise til vores applikationer og alle Trustpilots websites, såsom uk.trustpilot.com, dk.trustpilot.com, de.trustpilot.com osv.

Trustpilot A/S er den enhed, der er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger.

1. Hvilke personoplysninger indsamler vi, og hvad bruger vi dem til

1.1 Stamdata

Når du opretter en profil eller skriver din første anmeldelse på Websitet, genererer vi automatisk en personlig konto til dig på Trustpilot ("Konto") og indsamler følgende personoplysninger om dig ("Stamdata"):

  • Dit brugernavn (dette vil være offentligt)
  • Dit krypterede password
  • Din e-mailadresse
  • Din position og dit land.

Disse oplysninger er obligatoriske, hvilket betyder, at det ikke er muligt at skrive en anmeldelse på Websitet uden dem.

Du kan vælge at tilføje flere personoplysninger til din profil. Du kan tilføje dit navn, en profilbeskrivelse, et billede, køn, by og sprog. Disse oplysninger vil indgå i din offentlige profil og Stamdataene.

Trustpilot er en åben anmeldelsesplatform, så når vi viser din anmeldelse, knytter vi den til din profil, så andre brugere kan se, hvem der har skrevet anmeldelsen. Derfor bedes du være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er alle de oplysninger, som du tilføjer til din profil, og det brugernavn, du vælger, der er anonyme.

1.2 Oplysninger i anmeldelser og bedømmelser

Når du skriver en anmeldelse af en virksomhed, indsamler vi de oplysninger, som du inkluderer. De omfatter:

  • Hvilken virksomhed du anmelder
  • Den type købs- eller serviceoplevelse, som din anmeldelse handler om (se definitionen af "Serviceoplevelse" og "Produkt" i vores Brugerretningslinjer)
  • Overskriften på og indholdet i din anmeldelse
  • Lokationen, hvor din Serviceoplevelse har fundet sted
  • Din bedømmelse af din Serviceoplevelse med virksomheden (1-5 stjerner)
  • Din bedømmelse af Produktet (1-5 stjerner)
  • Oprettelsesdatoen for din anmeldelse, og datoen, hvor eventuelle ændringer er foretaget
  • Et reference- eller ordrenummer (hvis du eller virksomheden angiver et)

Hvis du bliver bedt om at give flere oplysninger eller sende os dokumentation for din Serviceoplevelse, indsamler og behandler vi eventuelt fremsendt dokumentation til det/de formål, der er angivet i anmodningen.

Du bedes undlade at dele følsomme personlige dokumenter eller oplysninger med os, uanset om de vedrører dig selv eller andre.

1.3 Oplysninger om visninger, "likes", og hvor nyttig din anmeldelse er for andre

Vi indsamler oplysninger i forbindelse med, at du skriver en anmeldelse på vores Website, som andre brugere viser, at de finder nyttig ved for eksempel at "like den". Vi indsamler også oplysninger om, hvor mange personer der læser din anmeldelse. Vi sporer ikke identiteten af personer, der skriver en anmeldelse uden at være logget ind, men vi indsamler oplysninger om antallet af forbrugere, der læser din anmeldelse. Hvis du liker en anden persons anmeldelse, indsamler vi også disse oplysninger.

1.4 Indberetninger

Hvis du indberetter en anmeldelse, som du mener er i strid med vores brugerretningslinjer, indsamler vi oplysningerne i din indberetning. Dette kan omfatte, hvilken anmeldelse du indberettede, årsagen til din indberetning, datoen for din indberetning osv.

1.5 Oplysninger fra andre services, herunder sociale netværk, såsom Facebook

Du kan forbinde din Trustpilot-profil med din profil på et socialt netværk, f.eks. Facebook og Google+ ("Sociale netværk"). Vi indsamler automatisk udvalgte oplysninger om dig fra dine Sociale netværk, når du vælger denne mulighed. De oplysninger, vi indsamler, afhænger af hvilke oplysninger du har gjort tilgængelige på de pågældende Sociale netværk og dine privatlivsindstillinger for deling af sådanne oplysninger på de Sociale netværk. Afhængigt af dine indstillinger og valg indsamler vi følgende oplysninger:

  • Navn og/eller brugernavn
  • E-mailadresse
  • Profilbillede
  • Hvem dine sociale forbindelser er

Når du anmoder om at forbinde din Trustpilot-profil med en profil på et Socialt netværk, vil du blive informeret om, hvilke oplysninger vi indsamler fra det pågældende Sociale netværk. Du vil modtage disse oplysninger, før din anmodning efterkommes.

Du kan vælge at afbryde forbindelsen mellem de to profiler via din Konto. I den forbindelse vil Trustpilot fjerne den unikke identifikator for dit Sociale netværk og afbryde/fjerne forbindelsen mellem Trustpilot og det Sociale netværk. Dit profilbillede fra dit Sociale netværk forbliver på din Trustpilot-profil.

1.6 Cookies

Vores Website bruger cookies. Cookies identificerer din computer eller enhed i stedet for dig som individuel bruger og bruges til forskellige formål.

Læs mere om, hvilke cookies Websitet bruger, og til hvilke formål, nedenfor (i afsnit 8).

1.7 Din IP-adresse, browserindstillinger og position

Når du går ind på Websitet, registrerer vi din computers IP-adresse og browserindstillinger. IP-adressen er den numeriske adresse på den computer, der bruges til at tilgå Websitet. Browserindstillinger kan omfatte den type browser, du bruger, browsersprog og tidszone. Vi indsamler disse oplysninger, så vi kan spore den anvendte computer i tilfælde af misbrug eller ulovlige handlinger i forbindelse med besøg på eller brug af Websitet. Vi bruger også IP-adressen til at estimere din position (på byniveau), så vi ved, hvilke af vores brugervilkår der gælder for din brug af vores Website.

1.8 Nyhedsbreve og oversigtsmails

Vi indsamler de oplysninger, som du giver os, når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, oversigtsmails eller lignende (vi indsamler dit navn, din e-mailadresse og nyhedsbrevspræferencer). Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve, oversigtsmails eller lignende, kan du afmelde dig ved at logge ind på din Konto og ændre dine e-mailindstillinger, eller du kan kontakte os på privacy@trustpilot.com.

1.9 Til hvilke formål bruger vi dine personoplysninger?

Vi bruger de oplysninger, som du giver os, til at:

  • Yde services, herunder at vise dine anmeldelser og give dig adgang til din profil og vores Website
  • Identificere dig som en registreret bruger, når du logger ind på Websitet og går ind på det igen
  • Verificere legitimiteten af dine anmeldelser
  • Forbedre Websitet og vores services
  • Invitere dig til at skrive flere anmeldelser
  • Svare på dine spørgsmål og yde dig relevant kundeservice
  • Videresende en meddelelse fra den virksomhed, som du har anmeldt, eller virksomheden, som har inviteret dig til at anmelde et Produkt via vores Website
  • Kontakte dig, hvis din anmeldelse rapporteres af andre brugere eller virksomheder, og, om nødvendigt, bede dig sende dokumentation for din anmeldelse eller oplevelse
  • Sende dig vores nyhedsbreve
  • Informere dig, når andre brugere finder din anmeldelse nyttig eller på anden måde giver feedback på din anmeldelse
  • Formidle den sociale delingsfunktion, herunder give dig mulighed for at forbinde med medlemmer af dit netværk, der både er brugere af Trustpilot og et eller flere Sociale netværk
  • Vise, hvilke medlemmer af dine Sociale netværk der er brugere af Trustpilot, for at øge tilliden til anmeldelser og skabe en bedre brugeroplevelse på vores Website
  • Udføre interne forretningsaktiviteter, såsom dataanalyse, revisioner, overvågning og forebyggelse af misbrug, udvikling af nye produkter og services, forbedring eller ændring af Websitet eller vores services, herunder vores TrustBoxe, identificering af brugsmønstre, måling af effektiviteten af vores reklamekampagner, samt drive og udvide vores forretningsaktiviteter
  • Overholde gældende love og retsprocesser, efterkomme anmodninger fra offentlige og statslige myndigheder samt overholde relevante branchestandarder og vores interne politikker
  • Håndhæve vores brugervilkår
  • Beskytte vores eller vores associerede selskabers forretningsaktiviteter
  • Beskytte vores rettigheder, personoplysninger, sikkerhed eller ejendom og/eller dem tilhørende vores associerede selskaber, dig eller andre
  • Give os mulighed for at forfølge tilgængelige retsmidler eller begrænse eventuelt erstatningsansvar, som vi pådrager os

Vi kan også bruge oplysningerne på andre måder, som vi vil informere om på indsamlingstidspunktet.

1.10 På hvilket retsgrundlag behandler vi dine personoplysninger?

Vi har brug for at behandle dine personoplysninger for at:

  • Opfylde vores kontrakt med dig (se Artikel 6.1.b i persondataforordningen (GDPR))
  • Overholde vores juridiske forpligtelser (se Artikel 6.1.c i GDPR) og drive en platform for online-anmeldelser i overensstemmelse med, f.eks. direktivet om urimelig handelspraksis, ICPENs retningslinjer for online-anmeldelser og anbefalinger, forbrugerbeskyttelsen fra urimelige handelsforordninger fra 2008, konkurrence- og markedstilsynets vejledning om online-anmeldelser og anbefalinger, forbrugerombudsmandens retningslinjer for offentliggørelse af brugeranmeldelser, markedsføringsloven osv.
  • Forfølge vores egne legitime forretningsinteresser i forbindelse med driften af Websitet og ydelsen af vores services til dig eller til at forfølge tredjeparters legitime interesser, så længe dine interesser og grundlæggende rettigheder ikke tilsidesætter de pågældende interesser (se Artikel 6.1.f i GDPR).
  • Fastlægge, udøve eller forsvare juridiske krav, hvor nødvendigt (se Artikel 9.2.f i GDPR)

Nogle af disse grundlag for behandling af dine personoplysninger overlapper hinanden, så der kan være flere årsager, der berettiger os til at behandle dine personoplysninger.

I de begrænsede tilfælde, hvor du udtrykkeligt har givet os dit samtykke til at behandle dine personoplysninger (se Artikel 6.1.a i GDPR), f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Du bør dog være opmærksom på, at vi kan have ret til at fortsætte med at behandle dine oplysninger, hvis det kan retfærdiggøres i henhold til et af de ovennævnte retsgrundlag.

Du har ret til at gøre indsigelse mod, hvordan vi behandler dine personoplysninger, eller til at bede os om at begrænse behandlingen. Se afsnit 13 nedenfor for flere oplysninger.

Kontakt vores databeskyttelsesrådgiver for flere oplysninger om vores retsgrundlag for at behandle dine personoplysninger – se afsnit 14 nedenfor.

2. Videregivelse af personoplysninger

2.1 Videregivelse af personoplysninger på Websitet

Trustpilot er en åben anmeldelsesplatform. Vi deler din anmeldelse på vores Website, så andre brugere kan læse om din oplevelse med en bestemt virksomhed. Når du skriver en anmeldelse, offentliggør vi den sammen med dit brugernavn, din position, dit land og andre oplysninger, som du har valgt at knytte til din offentlige profil. Husk, at hvis du bruger dit navn som brugernavn, kan det helt eller delvist afsløre din identitet, medmindre du bruger et pseudonym.

Vi anbefaler dig at overveje grundigt, hvilke oplysninger du vil offentliggøre på Websitet, og være opmærksom på, at afhængigt af hvilke oplysninger du videregiver, er du ikke nødvendigvis anonym.

Stamdata og andre oplysninger
Når du skriver en anmeldelse på vores Website og opretter en Konto, vil dit brugernavn og billede, din position samt antallet af anmeldelser, du har skrevet, fremgå. De virksomheder, som du anmelder, kan også modtage oplysninger om din anmeldelse.

Geo-position
Når du skriver en anmeldelse på Websitet, bruger vi din computers IP-adresse (se afsnit 1.7 ovenfor) til at anslå din position til nærmeste by. Disse oplysninger gøres tilgængelige for andre brugere af Websitet.

Anmeldelser, som du har fundet nyttige
Når du finder andre anmeldelser nyttige (ved at like dem), kan andre brugere af vores Website se de anmeldelser, som du liker.

Sociale netværk
Hvis du forbinder din Trustpilot-profil med et Socialt netværk, vil oplysninger, såsom dit profilbillede, navn, fødselsår og omtrentlige position, blive indsamlet fra din profil på det Sociale netværk og brugt til at identificere dig på Websitet. Med forbehold for dine databeskyttelsesindstillinger og niveauet af oplysninger, der er tilgængelige fra det Sociale netværk, kan brugere af Websitet bruge disse oplysninger til at identificere, hvilke anmeldelser du har skrevet.

Hvis du har valgt at være anonym ved at bruge et pseudonym som dit Trustpilot-brugernavn, skal du være opmærksom på, at oplysninger fra Sociale netværk helt eller delvist kan afsløre din identitet og gøre det muligt at identificere, hvilke anmeldelser du har skrevet.

Hvis dine kontaktpersoner eller venner (samlet benævnt "Forbindelser") på det Sociale netværk også har forbundet deres profiler med Trustpilot, vil det fremgå af Websitet, hvordan du er forbundet til disse Forbindelser gennem det Sociale netværk. Disse oplysninger er kun synlige for dig. Andre Trustpilot-brugere kan ikke se dine Forbindelser fra Sociale netværk.

2.2 Videregivelse af oplysninger om services, du forbinder din profil med

Hvis du forbinder din Trustpilot-profil med din profil på et Socialt netværk, vil dine oplysninger og anmeldelser på Websitet eller oplysninger indsamlet af os om din brug af vores services på Websitet (f.eks. antallet af anmeldelser, du har skrevet) blive delt og vist i forbindelse med din profil på det Sociale netværk og være underlagt det Sociale netværks persondatapolitik.

2.3 Videregivelse af oplysninger til andre services, websites og virksomheder

Et af Trustpilots hovedmål er at øge eksponeringen og tilgængeligheden af anmeldelser på Websitet. Derfor tillader vi andre services at vise anmeldelser, der er oprettet på Websitet, så dine anmeldelser når ud til et potentielt bredere publikum.

De typer tredjepartsservices og virksomheder, som kan vise din(e) anmeldelse(r) sammen med din offentlige brugerprofil, er:

  • Søgemaskiner, herunder Google og Bing
  • Virksomheder, der anmeldes på Trustpilot
  • Virksomheder, der har inviteret dig til at anmelde et Produkt
  • Forbrugerportaler og virksomhedsportaler, herunder prissammenligningssites, shopping-guides osv.
  • Applikationspartnere og -platforme, såsom PrestaShop, Magento, Shopify, WooCommerce
  • Andre lignende websites, hvor det, efter Trustpilots skøn, vil være relevant for brugere at søge efter anmeldelser.
  • Facebook – "Hvis din anmeldelse er blevet delt på det Sociale netværk"

Når du har indsendt din anmeldelse, bliver den offentliggjort på Websitet. Det betyder, at følgende oplysninger offentliggøres:

  • Din(e) anmeldelse(r), (se afsnit 1.2 ovenfor)
  • Dit brugernavn og de oplysninger, som du tilføjer til din profil, f.eks. dit navn, en profilbeskrivelse, et billede, køn, by, position og sprog.

Hvis du skriver en anmeldelse på Trustpilot som svar på en invitation sendt af en virksomhed via vores invitationsservices, kan virksomheden, der sendte dig invitationen, forbinde din anmeldelse med invitationen.

Hvis vi får brug for at verificere din anmeldelse, kontakter vi dig og beder om dokumentation for, at du har haft en købs- eller serviceoplevelse med den virksomhed, som du har anmeldt. Vi anbefaler derfor, at du opbevarer en sådan dokumentation i 12 måneder fra oprettelsesdatoen for din anmeldelse. Du kan læse, hvilken slags dokumentation vi kan bruge, her.

Vi deler ikke den dokumentation, som du sender til os, med den anmeldte virksomhed. Men hvis du har et reference- eller ordrenummer, kan vi videregive det til virksomheden, medmindre du frabeder dig det.

2.4 Andre videregivelser af oplysninger

Udover ovenstående videregiver vi dine personoplysninger til følgende parter og under følgende omstændigheder:

  • For at give tredjepartsleverandører, konsulenter og andre serviceudbydere mulighed for at udføre services på vores vegne
  • Til Trustpilots datterselskaber og andre selskaber i Trustpilot-koncernen For at overholde love eller svare på krav, retsprocesser (herunder, men ikke begrænset til, stævninger og retskendelser) samt efterkomme anmodninger fra offentlige og statslige myndigheder
  • For at samarbejde med tilsynsmyndigheder og statslige myndigheder, herunder, men ikke begrænset til, Trading Standards samt Competition and Markets Authority i Storbritannien, relevante databeskyttelsesmyndigheder og forbrugerombudsmanden i forbindelse med undersøgelser eller sagsforelæggelser
  • Til tredjeparter i forbindelse med håndhævelse af vores Vilkår og betingelser og Retningslinjer for brugere
  • Til tredjeparter for at beskytte vores eller vores associerede selskabers forretningsaktiviteter
  • Til tredjeparter for at forfølge tilgængelige retsmidler eller begrænse eventuelt erstatningsansvar, vi pådrager os
  • Til tredjeparter for at vi kan undersøge, forebygge eller gribe ind over for formodede eller faktiske forbudte aktiviteter, herunder, men ikke begrænset til, svig samt misbrug af vores Website
  • Til en tredjepart i tilfælde af eventuel reorganisering, fusion, erhvervelse, salg, joint venture, overdragelse, overførsel eller anden afhændelse af hele eller enhver del af vores virksomhed eller aktiver (herunder i forbindelse med eventuel konkurs eller lignende forløb).

3. Dataansvarlig

3.1 Oplysninger, som vi er dataansvarlige for

Vi er den dataansvarlige for Stamdata, som du angiver i forbindelse med oprettelse og vedligeholdelse af din profil, som omfatter, men ikke er begrænset til, dit navn og password, din e-mailadresse og position samt registreringen af din IP-adresse.

Vi er også den dataansvarlige for de oplysninger, der videregives til andre services (se afsnit 2.3). Danmarks databeskyttelseslovgivning regulerer vores indsamling af dine oplysninger.

3.2 Oplysninger, som du er dataansvarlig for

Du er den dataansvarlige for det indhold, som du offentliggør på Websitet, og for de personoplysninger, der videregives, når du forbinder din profil på et Socialt netværk med din profil på Websitet.

4. Links til websites

Vores Website indeholder links til andre websites. Vores brug af sådanne links indebærer ikke vores godkendelse af de pågældende websites. Vi kontrollerer ikke indholdet af disse tredjepartswebsites og påtager os intet ansvar for tredjeparten eller deres politikker eller procedurer.

Vi opfordrer dig til at gennemgå disse tredjepartswebsites’ persondatapolitikker, da deres procedurer til indsamling, håndtering og behandling af personoplysninger kan være anderledes end vores.

5. Databehandlere og overførsel af personoplysninger uden for EU

Vi bruger eksterne virksomheder til at opretholde den tekniske drift af Websitet og vores services. Disse virksomheder er databehandlere for de personoplysninger, som vi er dataansvarlige for. Ved at acceptere denne Politik accepterer du, at vi også kan gøre det muligt for de oplysninger, som du er dataansvarlig for, at blive behandlet af disse databehandlere.

Vi har indgået databehandleraftaler med databehandlerne, og det følger af disse aftaler, at de skal handle udelukkende i overensstemmelse med vores instruktioner. Ved at acceptere denne Politik giver du os tilladelse til at give sådanne instrukser til databehandlerne om at behandle oplysninger i overensstemmelse med denne Politik og med henblik på at bruge Websitet.

Databehandlerne har truffet rimelige tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte oplysningerne mod hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, tab eller forringelse og for at beskytte oplysningerne mod videregivelse til uvedkommende, misbrug eller anden behandling i strid med databeskyttelseslove.

På din anmodning – og muligvis mod eventuelt vederlag til databehandlernes til enhver tid gældende timepriser for et sådant arbejde – skal databehandlerne give dig tilstrækkelige oplysninger for at påvise, at de ovennævnte tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger er blevet truffet.

Nogle af disse databehandlere og tredjepartsservices er beliggende uden for EU, såsom i USA. Du giver os dit samtykke til at bruge databehandlere i usikre tredjelande, forudsat at der er et retligt grundlag for overførsel af dine personoplysninger, der sikrer passende beskyttelse af dem, for eksempel hvis databehandleren er omfattet af EU-US Privacy Shield-ordningen.

6. Dataopbevaring

Vi opbevarer de Stamdata og andre personoplysninger, som du giver, herunder dine anmeldelser, så længe du har en Konto, eller hvis vi skal bruge dem til at yde dig vores services. Hvis du sletter din Konto, bør du være opmærksom på, at alle dine anmeldelser også bliver slettet. Vi sletter disse oplysninger på din anmodning og gemmer kun en logfil med følgende oplysninger: dit navn, din e-mailadresse og datoen for sletningen af din Konto. Vi opbevarer logfilen i 3 år. Alle andre oplysninger slettes.

Hvis du kun bruger vores Website til at søge efter anmeldte virksomheder, opbevarer vi dine oplysninger og holder din Konto åben, indtil du beslutter at lukke din Konto. I nogle tilfælde vælger vi at bevare visse oplysninger (f.eks. besøg på vores Website) i en anonymiseret eller aggregeret form, selvom du lukker din Konto.

7. Sikkerhedsforanstaltninger

Vi anvender rimelige organisatoriske, tekniske og administrative foranstaltninger til at beskytte dine personoplysninger i vores organisation, og vi kontrollerer jævnligt vores systemer for sårbarheder. Men da internettet ikke er et 100 % sikkert miljø, kan vi ikke sikre eller garantere sikkerheden af de oplysninger, som du sender til os. E-mails, der sendes via Websitet, er muligvis ikke krypteret, og vi råder dig derfor til ikke at inkludere eventuelle fortrolige oplysninger i dine e-mails til os.

For flere oplysninger om vores nuværende procedurer og politikker vedrørende sikkerhed og andre oplysninger se vores sikkerhedsprocedurer. Vi arbejder konstant hårdt på at forbedre vores sikkerhedsprocedurer, og i takt med at det sker, sørger vi for at opdatere disse oplysninger.

8. Cookies

Websitet bruger cookies og lignende teknologier ("Cookies"). Ved at bruge vores Website accepterer du, at vi bruger Cookies som beskrevet nedenfor.

8.1 Hvilke typer Cookies bruger vi?

Cookies er små stykker information, som Websitet placerer på din computers harddisk, din tablet eller smartphone. Bemærk, at HTML5 har introduceret weblagring, der har Cookies-lignende egenskaber, og at vi derfor betragter dette som en Cookie i det følgende.

Cookies indeholder oplysninger, som Websitet bruger til at gøre kommunikationen mellem dig og din webbrowser mere effektiv. Cookies identificerer din computer eller enhed i stedet for dig som individuel bruger.

Vi bruger sessioncookies, vedvarende cookies, HTML5 sessionStorage- og HTML5 localStorage-sessioncookies. HTML5 sessionStorage-objekter er midlertidige og slettes, når du lukker din webbrowser. Vedvarende cookies er permanente, hvilket vil sige, at de opbevares og forbliver på din computer, indtil de slettes. Vedvarende cookies udløber eller sletter sig selv automatisk efter en vis periode, som indstilles pr. cookie, men fornyes, hver gang du besøger Websitet. HTML5 localStorage-objekter er permanente og forbliver på din computer, indtil de slettes.

8.2 Hvad bruger vi Cookies til?

Vi bruger Cookies til:

Generering af statistik
Vi måler Websitets trafik, såsom antallet af besøg på Websitet, hvilke domæner de besøgende kommer fra, hvilke sider de besøger på Websitet, og i hvilke overordnede geografiske områder de besøgende befinder sig.

Overvågning af Websitets performance og din brug af vores Website
Vi overvåger Websitets, vores applikationers og TrustBoxes performance, og hvordan du bruger vores Website, applikationer og TrustBoxe.

Godkendelse samt forbedring af vores Websites funktionalitet
Vi optimerer din oplevelse med Websitet, som omfatter at huske dit brugernavn og password, når du vender tilbage til Websitet, samt at huske oplysninger om din browser og indstillinger (f.eks. hvilket sprog du foretrækker).

At forbinde dig med Sociale netværk
Vi giver dig mulighed for at forbinde med Sociale netværk, såsom Facebook.

Kvalitetssikring
Vi sikrer kvaliteten af anmeldelser og forhindrer misbrug eller uregelmæssigheder i forbindelse med oprettelse af anmeldelser og brug af Websitet.

At målrette annoncer
Vi viser relevante annoncer på Websitet, herunder interessebaserede annoncer, som vi mener er af interesse for dig. Vi bruger tredjeparter til at levere disse annoncer, når du besøger Websitet og andre websites. Disse tredjeparter kan bruge Cookies alene eller sammen med webbeacons eller andre sporingsteknologier for at indsamle oplysninger om din brug af vores Website og andre websites.

8.3 Tredjepartscookies

Tredjepartscookies indstilles af tredjepartswebsites, ikke vores Website. Når du besøger vores Website, kan følgende tredjepartscookies indstilles:

Facebook-cookies indstilles, når du logger ind på vores Website med Facebook. Google-cookies indstilles, når du logger ind på vores Website med Google.

Google AdSense-cookies indstilles, når der vises relevante målrettede annoncer på vores Website. Nogle cookies kan indstilles som DoubleClick, som er en del af Google.

Hotjar localStorage indstilles til styring af, hvordan og hvornår undersøgelser vises. Læs mere her.

8.4 Sletning af cookies

Du kan slette de cookies, der allerede er på din enhed. Du kan som regel slette cookies ved at gå ind under Indstillinger eller Valgmuligheder i den pågældende browser og derefter vælge Privatliv eller Historik. I de fleste browsere kan den samme menu tilgås via tastaturgenvejen Ctrl+Shift+Del eller Command+Shift+Del, hvis du bruger en Mac.

Bemærk, hvis du ikke accepterer Cookies fra vores Website, kan det ske, at Websitet ikke fungerer optimalt, så du muligvis ikke vil kunne tilgå alle dets funktioner.

9. Adgang til og indsigt i de personoplysninger, som vi opbevarer om dig

Hvis du har en Konto på Trustpilot, kan du logge ind på den og se, hvilke oplysninger vi opbevarer om dig, herunder dine anmeldelser, og hvorfor vi opbevarer de pågældende oplysninger. Du kan læse mere om, hvordan du gør det, her.

Hvis du ikke har en Konto, kan du sende en e-mail til privacy@trustpilot.com og anmode om oplysninger om dine personoplysninger. Når vi modtager din anmodning, vil vi informere dig om, hvilke personoplysninger vi opbevarer om dig, hvordan vi indsamler oplysningerne, formålet hvortil vi behandler dine personoplysninger, og hvem vi deler dine personoplysninger med.

10. Download dine personoplysninger (dataportabilitet)

Hvis du har en brugerprofil på Trustpilot, kan du downloade de personoplysninger, du har givet os, herunder dine anmeldelser. Du kan læse mere om, hvordan du downloader dine personoplysninger, her.

11. Rettelse og sletning af dine personoplysninger

Hvis eventuelle Stamdata eller andre personoplysninger, som vi opbevarer om dig i vores egenskab af dataansvarlig, er forkerte eller vildledende, kan du selv rette de fleste af oplysningerne via din Konto. Vi anbefaler, at du selv retter dine oplysninger. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os, og så hjælper vi dig med at rette dine oplysninger.

Du kan til enhver tid rette eller slette eventuelt indhold og personoplysninger på Websitet, som du er dataansvarlig for (se afsnit 3.2). Hvis dine personoplysninger ændrer sig, eller hvis du ikke længere ønsker at blive vist på Websitet, kan du opdatere eller slette oplysningerne ved at logge ind på din Konto.

Hvis din Konto bliver slettet, bliver alle oplysningerne, der er knyttet til din Konto, slettet, herunder dine Stamdata og anmeldelser på Websitet.

Vi forbeholder os retten til at blokere adgangen til din Konto og/eller slette den, hvis Kontoen eller indholdet knyttet til din Konto eller din(e) anmeldelse(r) på Websitet efter vores vurdering er diskriminerende, racistisk, seksuelt orienteret, uetisk, truende, stødende, chikanerende eller på anden måde overtræder gældende love, tredjepartsrettigheder eller vores brugerretningslinjer eller er uforenelig med formålet med Websitet. Hvis vi blokerer adgangen til eller sletter din Konto, vil vi informere dig om årsagen ved at sende en e-mail til den adresse, som du oplyste, da du oprettede din Konto.

12. Andre rettigheder

Udover de rettigheder, der er angivet ovenfor med hensyn til dine personoplysninger, har du også følgende rettigheder:

Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger og begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Du har især en ubetinget ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger til direkte markedsføringsformål.

Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Din tilbagetrækning påvirker ikke lovligheden af den behandling af oplysninger, der blev udført, før du trak dit samtykke tilbage. Du kan trække dit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til os på privacy@trustpilot.com.

Under visse omstændigheder kan disse rettigheder være begrænsede eller betingede. For eksempel afhænger det af de specifikke omstændigheder omkring behandlingsaktiviteten, om du har ret til dataportabilitet i et bestemt tilfælde.

13. Børns oplysninger

Vores Website er ikke beregnet til børn. Hvis du bliver opmærksom på, at et barn under 18 år har givet os sine personoplysninger, bedes du kontakte os.

14. Vores databeskyttelsesrådgiver

Vi har en databeskyttelsesrådgiver. Hvis du har spørgsmål om de databehandlingsaktiviteter, der udføres af os, er du velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver via e-mail på: privacy@trustpilot.com.

15. Ændringer til denne Politik

Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer til denne Politik. Datoen, der vises i begyndelsen af denne Politik, angiver, hvornår den sidst blev revideret. Hvis vi foretager væsentlige ændringer til den, vil det fremgå af vores Website, eller vil vi på anden måde informere om ændringerne, så du har mulighed for at gennemgå dem, inden de træder i kraft. Hvis du gør indsigelse mod vores ændringer, kan du lukke din Konto. Din fortsatte brug af vores Website, efter vi har gjort opmærksom på ændringerne til Politikken, betyder, at du accepterer den opdaterede Politik.

16. Kontaktoplysninger, og hvor du kan sende spørgsmål eller klager til

Hvis du har spørgsmål eller tvivl vedrørende vores Politik, hvordan vi behandler dine personoplysninger, eller gerne vil have os til at rette dine personoplysninger, bedes du kontakte os på: privacy@trustpilot.com.

Du kan også kontakte os via post.

Hvis du har kontaktet os uden at have fået løst problemet, kan du for eksempel altid indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed, f.eks. Datatilsynet. Du kan læse mere om det her.

Vores kontaktoplysninger er:

Trustpilot A/S
Pilestræde 58, 5. sal
1112 København, Danmark
CVR-nr.: 30276582

Du finder flere oplysninger om databeskyttelse på vores supportcenter her.

Tilbage til toppen